وي ضمن اشاره به اين پروژه که با اعتبار استاني و به سرپرستي «زاهد کريمي» انجام شد، تصريح کرد: در تپه قاضيخان 13، و در محوطه استيرهگوره تعداد 11 گمانه مورد کاوش قرار گرفت.
به گزارش ميراث آريا در تپه قاضيخان، اطلاعات بسيار مفيد و ارزندهاي از دوره مس و سنگ بهدست آمد، و با مطالعه اوليه بر سفالهاي به دستآمده مشخص گرديد که تپه مذکور از دوره مس و سنگ مياني(فرهنگ دالما)، دوره اشکاني و دوره سلجوقي استقراري بوده که با توجه به تسطيح اثر و کار کشاورزي بر روي آن در ساليان متمادي، دوره اسلامي و تاريخي آن از بين رفته، اما دوره پيش از تاريخي آن حاوي لايههاي استقراري است که ميتواند يکي از اولويتهاي کاري کاوشهاي باستانشناختي در آينده باشد.
اين مقام مسوول گفت: در تپه قاضيخان علاوه بر کشف تعداد کثيري از سفالهاي شاخص معرف مس و سنگ مياني، تعدادي ابزار سنگي(ريزتيغه) از جنس سنگ چرت و نيز يک نمونه ابسيدين بهدست آمده است.
خاطر نشان ميشود، با توجه به بررسيهاي سطحي در نواحي مذکور، فرضي که از اين محوطه در دوره اسلامي به صورت يک استقرار موقت استفاده شده است را قوت ميبخشد همچنين با بررسيهاي سطحي انجامشده، در ضلع شمال شرقي اين محوطه يک قبرستان اسلامي شناسايي شده است.
/110
انتهای پیام/